Wie zijn we?

KSA Berkven is een jeugdbeweging voor jongens vanaf 6 jaar. Elke zaterdag van 13.30u tot 16.30u staan wij present om onze leden te amuseren, entertainen... Plezier steeds gegarandeerd! Dit wekelijkse feest gaat elke zaterdag door aan onze terreinen in de meulemakershoef 6. Aldaar wachten er op onze leden: een 20-tal coole leiders, een hectare speelweide, veel bossen, een hoop toffe kameraden... en ga zo maar verder. Voor foto's van onze lokalen en omgeving kijkt u best even naar verhuur.

 

 

Wat doen wij zoal?

Elke zaterdag is er onze speldag van 13.30u tot 16.30 u met rond 15.00u een kleine pauze met de mogelijkheid om een chocomelk of fristi te kopen voor 1 euro.


Elk jaar gaan wij 1 keer op bivak. Dit is een weekendje doorbrengen in ons lokaal op Berkven als voorbereiding op kamp. Natuurlijk met een nachtspel, lekker eten, onze wereldberoemde Berkvenpap, leuke activiteiten... Voor de kabouters is dit 1 nacht (van vrijdag tot zaterdag), voor de andere groepen is dit van vrijdag tot zondag. De kerels en jongleiding gaan op bivak op verplaatsing. Elke maand maken wij een briefje waarin wij al verklappen rond welk thema we die maand gaan werken.
Natuurlijk gaan wij ook elke zomer op kamp. Dit is steeds een festijn dat maar liefst 8 dagen lang duurt... Waar we heen gaan wordt altijd rondom Pasen bekendgemaakt.

Ook organiseren wij doorheen het jaar een hoop evenementen zoals onze beroemde emmerkesfuif, spaghettidag, berkvenquiz... 

Kortom, een heel jaar aan plezier gegarandeerd!

 

Groepsindeling

Groepsnaam Schooljaar
kabouters eerste en tweede leerjaar
jongknapen derde en vierde leerjaar
knapen vijfde en zesde leerjaar
jongkerels eerste en tweede middelbaar
kerels derde en vierde middelbaar
jongleiding vijfde middelbaar
leiding vanaf zesde middelbaar
troubadours vanaf zesde middelbaar